Готвят подписка заради проблеми с тока

снимка: infomreja.bg, архив

В кюстендилското село Пиперков Чифлик готвят подписка, която ще пратят в енергийното министерство и областната управа във връзка с проблемите с ел. захранването в населеното място и околните села особено покрай празниците.

Към 50 пъти спирал токът на Йордановден в село Пиперков Чифлик и останалите села по линията през Граница, та до Ветрен и Раково, оплакаха се по празниците местните.

Проблемът е от месеци и всичко се свежда до монтиране на един елементарен превключвател в края на селото, към съседното с. Граница - така, ако стане авария по линията, която продължава до граничните паланки Ветрен и Раково, няма да се спира токът и на Чифлика, каза кметът трети мандат Стефан Котев.

"Сигнализирали сме многократно до представителството на ЧЕЗ в Кюстендил да сложат превключвател. Казват ни, че зависи от централното ръководство на компанията и да се обърнем там. А е много елементарно - не е справедливо при авария на километри от нас, в балканските села, да изключват цялата линия и да ни оставят и нас без ток - нищо, че при нас няма авария. Що псувни отнесоха ЧЕЗ, що закани, хората са гневни и са прави да недоволстват", каза кметът Котев.

Във връзка с проблемите с подаването на ел.енергия и кметът на община Кюстендил излезе със свое изявление:

„Възмутен съм от ЧЕЗ и от работата на дружеството. Незабавно ще уведомим Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за безобразията на енергийната фирма, действаща на територията на общината. Не може да си плащаме коректно, всеки месец, задълженията за ел. енергия, в противен случай ни заплашва изключване на тока, а в същото време да има само по 1 работещ авариен екип, така че населените ни места с дни да са без ток. Не може парите от нашите сметки да отиват в Чехия, а тук в България съоръженията, мрежата да са под всякаква критика”, коментира кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK