Благоевградчани поискаха разширяване на „синя зона”

снимка: infomreja.bg

Недоволни жители на Благоевград се обърнаха към съветника от ГЕРБ Кирил Илиев, който отвори първата за годината приемна. Само ден след като обяви, че отваря вратите си за граждани, Кирил Илиев вече се зае с наболели проблеми.

Живущ на ул. „Парангалица” в Благоевград е поискал разширяване обхвата на „синя зона”. Мотивите му били невъзможността да си паркира автомобила пред собствения си дом, тъй като улицата, въпреки че е в топ център, е извън синята зона и редовно се задръства от коли.

Към аргументите си благоевградчанинът прибавил и възпрепятстването на линейките, които на няколко пъти не могли да достигнат бързо до пациентите заради безразборно паркираните автомобили.

Кирил Илиев поел ангажимент да внесе предложение до Общинския съвет за промяна обхвата на синята зона и добавянето на още няколко улици. Крайната дума обаче е в ръцете на съветниците.

Друг проблем са поставили в приемната на ГЕРБ жители на ул. ”Дойран” в кв. "Освобождение", който датира от 1988 г. Живеещи в района се оплакали пред Кирил Илиев, че им е отнето правото на строеж в собствените им кооперации, за да изградят търговски площи. „Ще проверя дали не е изтекъл срокът, в който собствениците са могли да реализират своето право на строеж. Единият вариант е да са го изгубили, а другият - недобросъвестни общински служители, игнорирайки техните права, да са издали строително разрешение на други лица", се е ангажирал парламентаристът от ГЕРБ.

Според него, ако се докаже виновно поведение от страна на кметски служители, които са подвели тогавашния Общински съвет и градоначалник, ще е налице съдебен казус, евентуална отмяна на строителни разрешения и други сложни процедури.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK