Стартира националният поетичен конкурс „Биньо Иванов”

Петър Паунов, снимка: Нора Василева, infomreja.bg

За шести пореден път Община Кюстендил и читалище "Братство" организират литературния конкурс на името на поета Биньо Иванов. Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на град Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град и хората му. Шестият национален литературен конкурс "Биньо Иванов” е под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Конкурсът е ежегоден и се провежда през месец май, в него могат да участват автори от цялата страна. Творбите (до три непубликувани стихотворения, в четири екземпляра) трябва да бъдат изпратени най-късно до 20 април 2012 г. на следния адрес: 2500 гр. Кюстендил, ул. “Отец Паисий” 11, Читалище „Братство” (за литературния конкурс) или на електронната поща: [email protected] като прикачен файл с разширение .doc или .rft. До 24 май 2012 г. резултатите от конкурса ще бъдат публикувани и на интернет страницата на читалище „Братство”: http://www.bratstvokn.org

Награден фонд- Първа награда – 300 лв.,Втора награда – 200 лв.,Трета награда – 100 лв.

Награждаването на лауреатите ще се състои на 30 май 2012 г. в гр. Кюстендил в Голямата зала на читалище „Братство” с рецитал по стихове на наградените поети от 18.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK