Кметът на Стенско плаща 1400 лв. глоба за незаконно сметище

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Кметът на кюстендилското село Стенско Димитър Димитров ще трябва да плати 1400 лева глоба, наложена му от РИОСВ заради нерегламентирано сметище. Това реши Районният съд в Кюстендил, след като Димитров обжалва, наложената санкция.

Незаконното сметище бе открито при проверка на инспекторите преди 2 години, като то се намирало на частен имот - ниви, чиито собственици подали сигнал в службата на РИОСВ. Замърсеният терен бил около 1 дка.
Глобата в размер на 1400 лв. инспекторите наложиха през месец май. Тогава Димитров каза, че сметището е извън населеното място. То било създадено, за да има къде хората от селото да изхвърлят отпадъците си, но не можело да се извозят заради липсата на техника.

"И други колеги кметове имат наложени глоби за разхвърляни отпадъци, но от по 100 лева, а аз за толкова голяма сума - това за мен са много пари”, недоволства Димитров, който е бил кмет на Стенско вече 8 мандата.

След направените предписания от инспекторите сметището е почистено и собствениците на нивата останали удовлетворени, което обаче не е взето предвид от съдиите, роптае потърпевшият. Димитров е категоричен, че ще обжалва решението в административния съд в Кюстендил.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK