„Сливи за смет 2” стартира на 6 юли в Благоевград

снимки: infomreja.bg, архив

Второто издание на акцията за почистване "Сливи за смет" ще се проведе на 6 юли в Благоевград. Инициативата е дейност по проект с екологична насоченост, свързан с промотиране на екотранспорта и иницииране на добри практики за опазване на природата.

„Сливи за смет - 2” започва в 10 часа. В началото на алеята за парк „Бачиново”, при чешмичката, ще се съберат всички, които желаят да допринесат за една по-чиста среда за живеене.

Мотото е „Нека заедно да стартираме една вълнуваща и незабравима Ваканция - да дадем пример за правилно отношение към Природата и към здравословния начин на живот!”. Организаторите от Благоевград споделиха, че отборът събрал най-много боклук ще получи награди. След почистването ще бъде организиран обяд - пикник.

Проектът „Наслади се на уникалната природа - Велотуризма в помощ на природата” (SUN) стои в основата на екоинициативата. Партньорите в проекта са Агенцията за европейска интеграция - Кюстендил, и Сдружение „Движение Ние-жените” - Благоевград, с водещ партньор  Сдружение „Център за развитие на селските райони Bujrum”, Куманово, Македония.

Фокусът на проекта е поставен върху подобряване качеството на живот в трансграничния регион България и Македония, чрез създаване на възможности за спорт, отдих, туризъм и устойчиво управление на опазването на околната среда. 

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//