Обследват опасните сгради в община Гоце Делчев

Владимир Москов, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов назначи четиричленна комисия, която да извърши обследване на техническото състояние на сгради, огради, гаражи, подпорни стени, второстепенни селскостопански постройки и други, които са негодни за ползване, застрашени от самосрутване или застрашават здравето и живота на гражданите.

Комисията е с председател инж. Стоян Марков – старши специалист „Устройство на територията” и членове: инж. Николай Бараков, инж. Иван Душков и Симеон Малечканов. Заповедта е във връзка със зачестилите аварии със сградния фонд, водещи и до загуби на човешки живот, като резултат от безстопанственост, лошо стопанисване или самоуправни дейности при различни преустройства.

В срок до 1 май членовете на комисията в община Гоце Делчев трябва да съставят протокол за извършеното обследване, направените констатации и предприетите действия. Информацията трябва да бъде предоставена на областния управител в срок до 9 май.

Според списъка, който предстои да бъде актуализиран в рамките на следващите дни, потенциално опасните сгради в община Гоце Делчев са около 25 на брой, като в тях влизат такива в Гоце Делчев, както и в селата Мусомища, Брезница, Делчево, Корница и Лъжница.

В Гоце Делчев потенциално опасните сгради от самосрутване са пет, като техният списък е актуализиран преди няколко месеца. В списъка попадат сгради на улиците „Петър Сарафов”, „Царица Йоанна”, „Христо Ботев”, „Охрид” и бул. „Гоце Делчев”. Всички тези сгради са частна собственост и техните собственици са уведомени за състоянието на обектите.

В момента специално сформираната комисия извършва планираното обследване на сградите. В селата комисията се придружава от кметовете и техниците на съответното населено място.

От Общинска администрация – Гоце Делчев призовават населението за по-голяма активност в случай на забелязани опасни сгради или обекти, за които да са подава сигнал на телефон 6 00 70, който е на разположение денонощно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK