ВМРО искат нова Конституция и президентска република

Снимка: Infomreja.bg

"Този парламент беше грозен"

Искаме нова Конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите, намаляване на правомощията на банките и ЧСИ-та, както и категоричност за еднонационална държава, свободна от джендър пропаганда.

Това са само част от приоритетите на ВМРО, около които зоват останалите консервативни, патриотични сдружения и партии да се обединят, за да бъде преодоляна политическата криза, в която страната изпадна. Сред останалите водещи са преодоляване на демографската криза и демографския дисбаланс чрез насърчаване на младите семейства и бизнеса; безплатни детски градини, безплатни учебници до 12-и клас; съхраняване на традиционните семейни ценности; безотказност по отношение на позицията за Македония; категоричност спрямо недемократичния и застрашаващ националните ни интереси политически курс на Ердоган и др.

Приоритетите бяха представени от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция след проведеното заседание на Изпълнителния комитет.

Този парламент беше грозен – единственото, което направи е да промени в своя полза Изборен кодекс. Там има стари муцуни, не са никакви нови.

Те извършиха предателство – под благовидния предлог да се даде право на българите да гласуват, дадоха възможност в държави извън ЕС да се откриват безразборно секции. Даде като примери за надвисналата заплаха над страната ни Каракачанов.

Ето защо истинският патриотичен вот, гласът на хората, които истински милеят за България, трябва да се обедини, категоричен беше още той и допълни:

ВМРО като най-голямата патриотична формация – това показаха избирателите, има няколко варианта – самостоятелно – както на последните избори – нямаме от какво да се срамуваме. Втори вариант – да се опитаме да направим тюрлюгювеч за повече гласове – това е неприемлив вариант. Третият и близък до нас вариант да се търси обединение на патриотичния вот и формации, които споделят нашите идеи за патриотичните семейни ценности. Това обаче пак не може да стане чисто на база сбор гласове и проценти, а може да се случи на база някои принципи.

Българският патриот трябва да обича първо България преди своите симпатии към една или друга велика сила. 32 години гледаме един и същи цирк – разделение, омраза, противопоставяне. Ние сме шампиони по това да се мразим.

Политическите формации да намерят сили да работят заедно за България.

А що се отнася до истинските патриотични формирования, сдружения и партии, то аз призовавам ние, лидерите, да направим крачка встрани, да загърбим личните противоречия, за да спрем нихилизма и пълзящото национално предателство, което превзе миналия парламент, категоричен беше още Каракачанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK