Слънчева неделя

Снимка: Infomreja.bg

Повишение на дневните температури

Днес ще е предимно слънчево. Сутринта главно над Източна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 21° и 26°, в София - около 22°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен северен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 10°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове, главно по южното крайбрежие, ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър със западна компонента. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане още ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 58 мин. и залязва в 17 ч. и 21 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 22 мин. Луната в София изгрява в 12 ч. и 44 мин. и залязва в 21 ч. и 18 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK