БСП: Красимир Михайлов е некомпетентен директор на болницата

снимка: infomreja.bg

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград доказа, че е некомпетентен да управлява подобно звено. Проблемите в здравното заведение се виждат отдалеч. Там има огромно текучество на специалисти, недобра работна атмосфера, не се привличат нови лекари. Всичко това показава, че д-р Красимир Михайлов трябваше отдавна да бъде сменен. Това заяви общинският съветник от БСП в областния център Асен Балабанов.

Според него основният и голям проблем на болницата е липсата на кадри. „Не е нормално лекари да напускат и да намират работа в болниците в Дупница и столицата. Не е нормално болни непрекъснато да се транспортират за лечение в София”, допълни Балабанов.

Съветниците от БСП в местния парламент заявиха, че ще предизвикат широка обществена дискусия за бъдещето на благоевградската болница.

Те отново определиха новоприетия бюджет на Общината като ленив и консервативен. „Ние ще бъдем конструктивна опозиция. Ще следим дали кметът Атанас Камбитов изпълнява поетите ангажименти, но и ще подкрепяме всички добри предложения. Същото очакваме и от останалите колеги. Надяваме се при актуализацията на бюджета след половин година да бъдат предвидени средства за предложени от нас дейности, за които в настоящата финансова рамка не е предвидено финансиране", коментираха съветниците от БСП.

Те очакват гъвкав подход от страна на Общинска администрация в събиране на близо 7 милиона лева, натрупани от неплатени местни данъци и такси от предходните години.

Червените парламентаристи обявиха, че ще подпомогнат пострадалите от опустошителното наводнение в село Бисер, като дарят лични средства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK