АБВ ще поиска изслушване на премиера Стефан Янев

Снимка: АБВ

То е във връзка със самолета, заради който беше спряна противоградовата борба в Пловдив

АБВ ще поиска изслушване на премиера Стефан Янев  в парламента за самолета, заради който беше спряна противоградовата борба в Пловдив и пострада земеделска продукция за милиони. Това обяви на пресконференция в Пловдив Георги Илчев от АБВ. Стана ясно, че искането ще бъде внесено от Владимир Маринов и идеята е това да се случи на 9 септември.

Лидерът на АБВ Румен Петков също коментира темата.

"С болка трябва да кажа, че Пловдив и района станаха много потърпевши от ученията на "Братята". Не знам защо забравихме случая на нахлуване на американските войници в частен имот", каза още Румен Петков. По думите му не се говори за съсипаната продукция на хората.

"Това би трябвало да ни накара много да се замислим не накъде вървим, а докъде сме стигнали като общество. Въпросът е и политически. Оставам настрани, че прозвуча доста цинично представяте ли си, ако бяхме свалили самолет на НАТО?", каза още Румен Петков.

Лидерът на АБВ заяви, че трябва да се смущаваме, че в резултат на управленската немощ на това правителство, е била унищожена земеделска продукция за милиони.

Той обясни, че е била възможна промяната посоката на хода на самолета, за да не спират обстрелването или е можело да променят пункта на кацане, тъй като в Бургас и на други места е можело да да кацне. "Понеже "Големият брат" ни е казал, понеже НАТО са казали, ще уморим продукцията на нашите производители. Не знам дали си даваме сметка, че съсипваме човешки животи. В Пловдив трябва да се замислим какво ни струват "Братята" и тяхното некадърие и тяхната безогледност. За да се разпореди да се спре борбата с градосонния облак, някой е направил избор", каза още Румен Петков.

Той попита и какво става с разследването на самоубийството на Тодор Манчев.

"Очевидно обществената търпимост в България е изключително ниска. Нас не ни интересува смъртта на един български офицер, нас не ни интересува ликвидираната за милиони земеделска подукция. Нас ни интересува, че сме добре с братята. Ако си даваме сметка, че не може - не знам какво си даваме сметка", каза още той. 

Ген. Йохан Петков попита дали е било възможно от ръководството на въздушното движение да се намери резервно летище. "Аз имам още много въпроси, които мога да задам, но ще изкачаме отговори на официалните лица", каза още ген. Петков. Той заяви, че може само да предполага, че непреднамерено е прекратена стрелбата против градушката. "Решението е взето прима виста", каза още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK