Заев: Ще направя всичко, за да се намери решение с България

Снимка: ЕПА/БГНС

„Ако то не се намери сега, не вярвам, че това ще се случи през 2022 година”, добави той

„Ще направя всичко, за да се намери решение с България. Ако то не се намери сега, не вярвам, че това ще се случи през 2022 година. Между 14 декември и 15 януари е периодът, когато може да се проведе Съветът по общи въпроси. Това е възможност да се направи стъпка напред и най-накрая след шестнайсет и половина години да започнем преговори. Става въпрос за седмици”, заяви Зоран Заев, предаде МИА.

"Смятам, че това е важен период, който изисква голяма отговорност и е необходимо стабилно мнозинство и правителство, което е осигурено с влизането на Алтернатива”, каза Заев.

„Лично аз смятам, че трябва да е ясно и на България, и на Европа, че най-малкото след мен присъствието на неизвестността ще е по-силно, защото ме познават какъв съм, какви политики водя и към какво се стремя и затова казвам, че това е най-позитивният период да се намери решение. За мен най-важното в държавата е евроатлантическият път и онова, което е започнато с България. На края сме, на фото финиш и не може това така да се остави. Ясно е утвърдена целта кога това може да се завърши, следва период, когато Франция ще председателства Съвета на ЕС и изборите, които ще са там напролет, така че е малък периодът да се намери прозорец за решение на спора между Северна Македония и България”, заяви Заев, отговаряйки на журналистически въпроси след подписаното споразумение с лидера на Алтернатива Африм Гаши.

Заев повтори, че е в оставка и от двете функции, премиерската и партийната, като каза, че за кадровите решения, които предлага Алтернатива, ще решава новият мандатоносител. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK