Товарен автомобил се преобърна на пътя между град Попово и село Зараево

Снимка: Infomreja.bg

Превозваният от него товар - слънчоглед, се е разпилял на пътя

Вчера около 17,20 часа влекач „ MAN ТGА 18.430“ с прикачено полуремарке е катастрофирал. Автомобилът е с търговищка регистрация, фирмена собственост. Движел се е от от село Зараево към град Попово.

При изкачване на лява крива на сух пътен участък 61-годишният правоспособен водач е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство. Причината - несъобразена с релефа на пътя скорост.В резултат товарният автомобил се е преобърнал на дясната си страна върху пътното платно, а превозваният в него товар – слънчоглед, се е разпилял на пътя.

До извършване огледа на местопроизшествието, почистването на пътя от разпиления товар и изтеглянето на машината от пътното платно с помощта на специализирана техника движението в този пътен участък бе временно преустановено и се осъществяваше по обходен маршрут, като се регулираше от екипи на РУ-Попово.

Около  01,00 часа тази нощ движението бе възстановено.

След инцидента водачът на товарния автомобил е откаран в МБАЛ-Търговище, където след преглед е освободен. Взета му е проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство за настъпило пътнотранспортно произшествие с нанесени значителни материални щети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//