Постоянен арест за дупничанин, хванат със 17 топчета канабис

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е осъждан два пъти през кратък период от време

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на Д. Д., привлечен като обвиняем за незаконно държане на високорискови наркотични вещества. Съдът уважи искането на РП- Кюстендил, т. о. Дупница. 33- годишният дупничанин е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК. Досъдебното производство е започнало на 30.08.2023 г., когато на ул. „Бисеров“ в гр. Дупница, в него са открити 17 броя топчета, завити с алуминиево фолио, с изсъхнала листна маса – 14 гр. канабис. Районна прокуратура го е привлякла като обвиняем и му е определена мярка „парична гаранция“ в  размер на 500 лв.

В мотивите си за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, Районен съд – Дупница посочва: На първо място, Д. Д. не е внесъл сумата от 500 лева, която е мярка за неотклонение „парична гаранция“, въпреки дадения му срок от 10 дни. Видно от всички събрани до настоящия момент доказателства, въпреки че делото е в много ранен етап, може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил състава на престъплението, за което му е било повдигнато обвинение.

Също така, видно от свидетелството за съдимост на обвиняемия, същият е осъждан два пъти през кратък период от време. Съществува реалната опасност, тъй като Д. Д. е безработен, да извърши друго престъпление или да се укрие, посочват от пресцентъра на съда.

Определението може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK