Четири обекта са претърсени в Бургас и Равда срещу изборната търговия

Снимка: Infomreja.bg

Задържан е 49-годишен мъж от Равда за съпричастност към престъпното деяние

Под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Бургас се води разследване за нарушаване политическите права на гражданите, свързано с изборите за кметове и общински съветници, които ще бъдат проведени през месец октомври 2023 година.

Разследването е започнало от служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Бургас, които са проверили сигнал за мъж, получил значителна парична сума, предназначена за купуване на гласове, съобщават от държавното обвинение. Подробности за проведените действия по досъдебното производство предоставиха пред медиите прокурор Мария Маркова - административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас  и старши комисар Емил Павлов  - директор на ОД на МВР-Бургас.

Прокурор Маркова и старши комисар Павлов съобщиха, че по време на процесуално-следствените действия е извършено претърсване на четири обекта. Три от тях в град Бургас и един в село Равда, община Несебър. Иззета е сумата от общо 185 700 евро и около 25 000 лева.

Досъдебното производство е образувано по чл. 167 от НК. За съпричастност към престъпното деяние по закона за МВР за срок до 24 часа е задържан 49-годишен мъж от село Равда.

Прокурор Маркова и старши комисар Павлов изразиха решимостта на прокуратура и полиция да се противопоставят категорично на нарушаването на политическите права на гражданите, свързано с предстоящите избори за органи на местно самоуправление.

Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Района прокуратура-Бургас. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK