МВР не очаква протестиращи зърнопроизводители в центъра на София

Снимка: КОПА - КОДЖЕКА

Техниката ще бъде разположена в района на Долни Богров

След проведена среща с инициативния комитет на протестиращите зърнопроизводители в Министерството на вътрешните работи, беше постигнато съгласие за свободно изразяване на гражданска позиция, без нарушаване на обществения ред и затрудняване на свободното придвижване на гражданите.

Във връзка с това, в днешния ден, под контрола на МВР, земеделската техника ще бъде разположена на обособено за целта място -  в района на Долни Богров.

Протестни действия на зърнопроизводители в центъра на София днес не се очакват.

Земеделски производители от цялата страна вече се събират край Долни Богров. Тежката земеделска техника днес няма да влезе в София, заяви Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз, който е част от европейската организация "КОПА - КОДЖЕКА".

Заради протеста на миньорите днес, земеделците ще изчакаме реакцията на властта по нашите искания до 15 часа и след това ще решим дали тракторите ще влязат утре в центъра на София, каза Стоянов.

Със сигурност ще има свободно изразяване на гражданска позиция без нарушаване на обществения ред и затрудняване на свободното придвижване, подчерта той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK