Фенове спряха автобуса на Левски на Предел и поискаха обяснение

снимка: sportal.bg

Недоволни фенове на Левски спряха автобуса на тима малко след Банско. "Сините" привърженици поискаха обяснение за издънката 1:1 срещу Пирин (Гоце Делчев) в мач от 21-ия кръг на "А" група, съобщи sportal.bg. Около 100 човека блокираха движението по пътя за около десетина минути с желание да говорят с футболистите на тима. Представители на полицията, които ескортираха тима не позволиха да се стига до физически сблъсъци.

Първоначално от клубното возило излязоха Илиан Илиев и помощниците му, но това не задоволи феновете. Те освиркваха играчите и ги призоваваха да слязат, за да говорят с тях. След това излязоха опитните Станислав Ангелов и Христо Йовов. Двамата проведоха разговор с разочарованите привърженици, което поуспокои обстановката. Лидерът на запалянковците Владимир Владимиров призова полицията да не се намесва, след което заяви, че фенове и играчи ще се разберат в София.

Въпреки успокоената обстановка обаче запалянковците метнаха факла по полицейския бус и тя се възпламени вътре във возилото. Цялата ситауция се разигра в рамките на десетина минути, след което автобусът на Левски продължи пътя си към София със засилен полицейски ескорт.

Малко по-късно обаче полицията в Благоевград устрои саморазправа с феновете, пише bgfootball.com. Униформените отбиха от пътя всички "сини" запалянковци и ги извадиха от колите им. След това около 60 човека бяха натръшкани по пътя и бяха удряни от служителите на реда.

Автобусът на Левски мина покрай случващото се, а Илиан Илиев и компания поискаха от полицията да прекрати саморазправата, но не им бе позволено да направят каквото и да било.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK