Засада на Предел, фенове псуват футболисти, пръскат със спрей униформени

снимка: sportal.bg

Близо 30 фенове на Левски ще бъдат санкционирани за саморазправата след днешния мач с Пирин Гоце Делчев, завършил с равенство 1:1.

На футболните запалянковци ще бъдат съставени актове за установено административно нарушение по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, уточниха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

Екшънът се разиграл тази вечер в местността „Шипока“ в района на Предел, където десетки привърженици на сините причакали автобуса с левскарите. Те препречили пътя с микробус „Мерцедес“, което принудило клубният автобус и придружаващите го три полицейски коли и микробус да спрат.

Автобусът на Левски незабавно бил обграден от униформени служители. Въпреки това обаче афектирани от слабата игра на левскарите в Гоце Делчев фенове започнали да сипят обиди и нецензурни думи по адрес на футболистите, а полицаите напръскали със сълзотворен спрей.  

Униформените успели да отдръпнат на разстояние разярените запалянковци, но при отдалечаването им един от тях хвърлил в полицейския микробус неустановено пиротехническо средство.

След напускането на местопроизшествието привържениците на Левски се отправили с автомобилите си в посока София. Полицаите обаче ги прикачали в местността "Полигона" на влизане в Благоевград, където ги спрели и задържали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//