Здрава като "Гранит": Нова улица бе открита в Банско

Новият път е част от амбициозната инфраструктурна програма

С тържествен водосвет в Банско бе открита за движение новоизградената улица покрай река Глазне, която ще се нарича „Гранит”. Новият път е част от амбициозната инфраструктурна програма, която община Банско изпълнява през 2021 г.

На церемонията по откриване на улицата лентата бе прерязана от кмета на община Банско Иван Кадев и Георги Колчев - представител на фирмата-изпълнител на проекта.

В словото си кметът подчерта значението на новото пътно съоръжение за подобряване организацията на движение в гр.Банско и привеждане на цялостната градска и курортна инфраструктура в съответствие с европейските стандарти.

Новата улица с дължина 533,66 м облекчава трафика по едни от най-натоварените улици в Банско, особено в активните туристически периоди, а именно - ул.”Глазне”, ул.”Пирин”, ул. „Найден Геров” и ул.”Явор”. С нея се повишава безопасността на движението и се създава удобство за туристите през зимния туристически сезон да стигат до паркинга на кабинковия лифт.

По новото трасе са изградени водоснабдителна и канализационна мрежа, асфалтови и тротоарни настилки, паркинг зона, улично осветление, вертикална и хоризонтална маркировка и са обособени пространства за тревна и дървесна растителност.

Изпълнител на поръчката "Изграждане на част от улица „Глазне“ от о.т. 827 до о.т. 1050 с дължина от 533,66 м – гр. Банско, община Банско" е фирма „АВОН – 5” ООД, която спечели откритата процедура. Строителната площадка бе открита на 31 май и едва 110 дни по-късно строително монтажните работи по нея са изпълнени.

Новата улица е проектирана от „Алве Консулт” ЕООД, което упражнява и авторския надзор, а независимият строителен надзор е осъществяван от „ДИД консулт инженеринг груп” ЕООД.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK