Въздушна тревога в цяла Украйна заради нови руски атаки

Полицай оглежда останките на руска крилата ракета, свалена в Киев, 18 май 2023 г. Снимка: Ройтерс

Това е деветото подобно нападение в Киев от началото на месеца

Въздушна тревога беше обявена тази сутрин по цялата територия на Украйна заради нови руски атаки. Съобщава се за взривове и пожари в Киев. Продължават тежките сражения за Бахмут в източната част на страната, съобщава БНР.

Украинската армия съобщи за няколко взрива в столицата и други части на страната рано тази сутрин и призова хората да не излизат от бомбоубежищата. Падащи отломки по време на въздушно нападение са предизвикали пожари в два киевски района. Това е деветото подобно нападение там от началото на месеца.

Един човек е загинал при руски ракетен удар срещу индустриален обект в Одеса, съобщиха местните власти.

Според президента Володимир Зеленски поредните обстрели доказват, че е необходимо още по-силно световно обединение за натиск срещу Русия и още оръжия за украинските воини.

Военните твърдят, че са постигнали нов напредък в тежките сражения близо до град Бахмут в Донбас, като са овладели около 20 квадратни километра край града и че Русия изпраща там нови подразделения и продължава щурма на западните квартали.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви пред специалния пратеник на Китай Ли Хуей, че страната му няма да отстъпи територии на Русия.

Срокът на споразумението за износ на украински храни през Черно море беше удължен с още два месеца малко преди изтичането на поредния му срок.

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов обвини Съединените щати, че водят координирана кампания в рамките на хибридна война срещу страната му. Думите на дипломата са свързани с видео на ЦРУ в Телеграм канал с призив към руснаците да споделят информация за икономиката и висшето ръководство на Русия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//