В село Баня откриха "Кухня майка"

снимки: Община Разлог

В присъствието на инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог, Ивайло Златанов - началник на РИО – Благоевград и майки бе открита „Кухня майка” в село Баня. На официалното откриване присъстваха още д-р Мария Копанарова председател на ОбС - Разлог, заместник-кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, директорите на всички училища на територията на община Разлог. С корен здравец, питка и мед ученици посрещнаха всички гостите, след което бе отслужен водосвет за здраве и успех.

Откриването на кухнята майка се решава проблемът с целодневната форма на обучение в училищата и ще се повиши ефективността в учебния процес. Над 300 деца вече се хранят с вкусна и здравословна храна от кухнята майка. Капацитетът може да достигне 1500 деца от всички учебни заведения на територията на община Разлог. Учениците днес обядваха леща, бяла риба и крем за десерт. В седмичното им менюто присъстват разнообразни супи, пилешко месо и плодове.

„Грижата за децата е наш приоритет. Те са нашето бъдеще", коментира кметът Герчев, който благодари на всички, които са помогнали този проект да бъде реализиран.

Думата, която каза Ивайло Златанов за всичко, което е направено и за постигнатия  краен резултат, бе "Фантастично".

Новооткритата кухня майка се помещава в село Баня в сградата до ОУ „Паисий Хилендарски’ село Баня. Цялостният ремонт на сградата за „кухня майка” струва 100 000 лева, като средствата са осигурени от бюджета на Община Разлог и от ОУ „Паисий Хилендарски” - село Баня. Ремонтираните са помещенията за готвене и разливане на храна, както и столовата, в която се хранят учениците.

В момента кухнята майка отговаря на всички нормативни изисквания, има необходимите помещения и оборудване, за да работи. Преди началото на ремонтните дейности общинска администрация - Разлог направи проект, който беше съгласуван с Областната агенция по безопасност на храните – Благоевград.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//