Условна присъда за дупничанка, причинила смъртта на пешеходец

Снимка: Infomreja.bg

Жертвата е на 78 години

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, присъди Окръжен съд – Кюстендил, като призна подсъдимата Г. К. за виновна в нарушение на правила за движение по пътищата, визирани в Закона за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на 78-годишен пешеходец.

Съдът лишава Г. К. от право да управлява МПС за срок от 2 години и 6 месеца.

Окръжен съд – Кюстендил, признава подсъдимата Г . К. / на 30 години, неосъждана / за виновна в това, че на 06.08.2019 г. около 10,30 ч. в гр. Дупница, ул. "Свети Иван Рилски" в посока към гр.Б лагоевград, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, е нарушила правилата за движение, както следва: по чл.116 от ЗДвП – като не е била внимателна и предпазлива към уязвим участник в движението, какъвто е  бил пешеходецът П. В. от гр.Дупница и по чл.20, ал.2, изр.2 от Закона за движение по пътищата – като не е намалила скоростта и не е спряла при възникнала опасност за движението - пресичащ  пътното  платно пешеходец, и по непредпазливост е причинила смъртта /настъпила на 11.08.2019 г.в МБАЛ „Св.Иван Рилски-2003“ – гр.Дупница/ на П. В.

Съдът я оправдава по повдигнатото обвинение по чл.5, ал.1, т.1, чл.5, ал.2, т.1 и по чл.20, ал.1 от Закона за движение по пътищата.

Присъдата може да се протестира и обжалва пред Софийски апелативен съд в 15 - дневен срок.                

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2