Трафиканти спретнаха гонка на бургаските полицаи

Снимка: Infomreja.bg

Водачът развил скорост и до 200 км/ч

Бургаската полиция е заловила седем нелегални мигранти след преследване късно снощи. Бежанците са били открити в лек автомобил.

Автомобилът с мигрантите е бил набелязан за спиране, след като сам ускорил, преминавайки покрай полицейски патрул в района на Средец. Именно заради това служителите на реда станали подозрителни и тръгнали след него. Шофьорът на автомобила не спрял и при звуков и светлинен сигнал, а напротив - ускорил още повече и се опитал да избяга.

На места развил скорост и до 200 км/ч, застрашавайки и други шофьори. Органите на реда успели да спрат автомобила на надлез "Владимир Павлов", малко преди да навлезе в центъра на Бургас.

Задържан е шофьорът - грузински гражданин. Използваната от него кола е с български номера, взета под наем. Седемте мъже мигранти се самоопределят като афганистански граждани.

Спрян е и още един автомобил, също управляван от грузински гражданин. Втората кола е била празна, но разследващите се съмняват, че и в нея са били превозвани мигранти, които са били свалени по-рано. И този шофьор е арестуван.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK