Съдят неврокопчанин за опит за убийство от ревност

снимка: infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура внесе в благоевградския съд обвинителен акт срещу Йордан Димитров от ромския квартал в Гоце Делчев, който ще бъде съден за предумишлено убийство по чл.115 от Наказателния кодекс.

Според държавното обвинение на 26 февруари 2014 г. около 7.30 часа в Гоце Делчев мъжът направил опит умишлено да умъртви 34-годишния си съгражданин Ю.М.К., като му нанесъл три удара с нож в областта на лявата гръдна половина.

За щастие, деянието на Йордан Димитров останало недовършено. В хода на разследването е установено, че същия ден сутринта пострадалият е бил причакан от съкварталеца си Димитров, който го нападнал с нож и му нанесъл три прободни рани, като крайната цел била убийство.

13 дни преди кървавия инцидент Димитров се заканил пред свидетели, че ще убие Ю.М.К. с думите: "Ще ви заколя, ще ви изтрепя, мамицата ви“, която закана ще му донесе строга присъда за предумишлено убийство.

В ромския квартал се говори, че извършеното от Йордан престъпление било от ревност.

Както ИНФОМРЕЖА писа, в деня на кървавия инцидент в ромския квартал в Гоце Делчев, раненият мъж въпреки нанесените му прободни рани, сам се добра до болницата, където хирурзите от МБАЛ "Иван Скендеров" му оказаха медицинска помощ и зашиха раните му.

Пострадалият Ю.М.К дори отказа да остане за лечение в болничното заведение и още съшия ден се прибра вкъщи. Упорството си раненият обясни на лекарите с това, че не е здравно осигурен и няма пари да плати лечението си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK