Стартира традиционният конкурс за ученици по превенция на наркоманиите в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Формата на творбите трябва да бъде есе, разказ, стихотворение, постер, рисунка или мултимедийна презентация

Община Благоевград и Общинският съвет по наркотични вещества обявяват конкурс за ученици от 6 до 19 години по превенция на наркоманиите за учебната 2021-2022 година.

Категориите, в които учениците може да представят своите творби, са 3. Първата е от 1 до 4 клас и е на тема „Моят любим национален герой“. В тази група участие може да вземат и деца от предучилищни групи.

Втората категория е за ученици от 5 до 7 клас, а третата обхваща ученици от 8 до 12 клас. Темата за учениците от 5 до 12 клас е „Човекът-свободен и независим“. По тази тема учениците имат право да избират дали да творят в посока независимия от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за Освобождението на нашия край и България като цяло.

Формата на творбите трябва да бъде есе, разказ, стихотворение, постер, рисунка или мултимедийна презентация. Относно разказите, есетата и стихотворенията няма ограничения в обема, но с предимство ще бъдат творбите с изразено собствено мнение на автора, относно рисунките и постерите-авторът трябва да бъде само един, като няма ограничения в размерите и използваните техники и материали.

Изискванията за презентацията са, че трябва да бъдат записани на CD (една презентация на 1 диск). ­­­Всички произведения трябва да съдържат трите имена на автора, клас, училище (името на школата, кръжока и т.н.), град, учител, или ръководител, телефон за връзка с ръководителя.

Творбите могат да бъдат предавани до 31 март 2022, в кабинет 516 в сградата на Общинска администрация.

Повече информация може да се намери на сайтовете на ОбСНВ-Благоевград www.neumirai.org и www.marihuana.bg  и на телефон 073/ 83-07-11.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax