Снабдяват с газ 9 общински обекта в Дупница, сред тях и общинската болница

Кметът Методи Чимев, снимка: Община Дупница

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев подписа договор с Министерството на енергетиката за сумата от 372 159 евро. Парите са по т.нар. норвежка програма. "Това касае присъединяване и осигуряване на газификация на 9 общински обекта. На практика решихме вече този проблем с 90 процента от общинските обекти. Срокът на изпълнение е до 30 април", коментира на пресконференция днес градоначалникът. 

Обектите, които ще бъдат финансирани и присъединени към газопреносната мрежа, са: ОУ "Неофит Рилски", ОУ "Кирил и Методий", ОУ "Климент Охридски", Гимназия "Христо Ботев", СОУИЧЕ „Св.Паисий Хилендарски“, МБАЛ "Св.Иван Рилски", ОДЗ "Таушаница", ОУ "Евлоги Георгиев" и детска ясла "Пролет".

"Най-сериозна е сумата за общинската болница, където не е извършван ремонт от 1954 година и за там са предвидени почти 200 000 евро. С реализацията на този проект във въпросните обекти ще спаднат разходите им за отопление с 30-40 %, а и ще бъде далеч по-комфортно.

Вече готвим документите за пред националния доверителен екофонд за допълнителни дейности, свързани със сградата на Транспортна болница и ОДЗ "Таушаница" за въвеждане на енергоспестяващи мерки, изразяващи се в цялостна подмяна на дограма, топлоизолация на стени и покрив, подмяна на отоплителна инсталация и другите съпътстващи дейности.

Пред екофонда ще представим документите и за другите две детски градини, които не беше възможно да ги включим към норвежката програма, а именно за "Слънце" и "Детелина". Така ще остане реално само сградата на общинската администрация, но някой ден и това ще се случи. Важното е, че успяхме да решим кардинално проблема за училищата, детските градини и болницата", допълни Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//