Разложката професионална гимназия отбеляза половинвековен юбилей

Снимки: РПГ

Разложката професионална гимназия „Никола Стойчев“ отбеляза 50 години от създаването си.

Честването на 50-годишния юбилей се оказа продължителен и нестихващ празник на училищния живот, огрян от обич, задружност и разбирателство.

Празникът започна от утрото на 28.03. в сградата на училището, където бяха посрещнати бивши директори, учители и служители на гимназията.

Госпожа Пенева, директор на РПГ, поздрави всички за празника и тържествено откри училищния музей. Музей, направен с много старание, прецизност и креативност от учителите. Музей, който дава още един повод за гордост с 50-годишната история.

Учители и ученици се включиха в празничното шествие за поднасяне на цветя на централния градски площад, където жители и гости могат да разгледат изложбата, проследяваща историята на училището.

Организирана бе и кръгла маса под мотото „Среща на поколенията“.

Кулминацията на празника беше тържественият концерт, който започна в уреченото време: 18:00 часа, в препълнения салон на НЧ „15.IX. 1903-1909“, град Разлог. Прозвучаха величавите акорди на българския национален химн. С вдъхновени слова водещите приветстваха присъстващите с бележитата годишнина.

Поздравително слово произнесе директорът на училището г-жа Пенева. Със сдържано вълнение тя изказа своята почит и преклонение пред най- знаменателните моменти от училищната летопис и благодари за оказаната всестранна подкрепа от отговорните институции, както и за самоотвержените усилия на директорите, учителите, служителите, на всички родители и възпитаници на РПГ, допринесли с делата си за утвърждаването на неговия авторитет.

Гости на концерта бяха г-н Ив. Златанов- Началник РУО- Благоевград, инж. К. Герчев - кмет на Община Разлог, г-н В. Гърменов- зам.- кмет по социалните дейности, д-р М. Копанарова, г-жа Н. Кисова, директори от училища и учители.

Празничната програма беше композирана в четири части и представи богата палитра от поетични, музикални, спортни и танцови изяви.

В изпълненията се включиха ученици от 8. до 12. клас.

На финала на програмата бяха поднесени поздравителни адреси, пожелания и много цветя. Емоциите от празника ще останат дълго в сърцата на участници и зрители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK