Присъди за полицаи, били арестант в Бобошево

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на Районен съд - Дупница

Районен съд – Дупница призна двама служители на РУ на МВР – Дупница, участък в гр. Бобошево за виновни в нанасяне на телесна повреда на задържан мъж, при изпълнение на службата им.

Районен съд  признава подсъдимия С. П. за виновен за престъпление по чл. 131, ал. 1, т.2, пр.3, в сл. на чл. 129, ал. 2 във вр. с ал.1 във вр. с чл.20, ал. 2 от НК / за нанасяне на средна телесна повреда /, за което му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Съдът осъжда подсъдимия С. П. да заплати на пострадалия С. Б. сумата от 8000 лв., представляваща обезщетение за неимуществени вреди изразили се в претърпели болки, в резултат на престъплението, като искът за разликата до 125 000 лева отхвърля като неоснователен.

Районен съд – Дупница призна подсъдимия В. С. за виновен за престъпление по чл. 131, ал. 1, т.2, пр. 3 в сл. на чл. 130, ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК / за нанасяне на лека телесна повреда /, за което и на основание чл. 78А от НК го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание ГЛОБА в размер на 2000 лева, съобщават от пресцентъра на съда. Осъжда В. С. да заплати на пострадалия С. Б. сумата от 2000 лв., представляваща обезщетение за неимуществени вреди, изразили се в претърпени болки, в резултат на престъплението, като искът за разликата до 75 000 лв. отхвърля като неоснователен.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK