Подменят уличните лампи в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Демонтаж на опасните двойни лампи и свалянето им по-ниско за по-голяма ефективност на уличното осветление, започна днес по булевард „Св. Св. Кирил и Методий” в Благоевград.

Двойните улични лампи са монтирани преди 15-ина години върху ненужните вече стълбове на неосъществения тролейбусен транспорт. Те се намират на върха на стълбовете и са опасни, тъй като са стари, а освен това не осветяват ефективно пътното платно най-вече заради дърветата, които под тях.

Днес работници ги режеха, след което на около 5 метра по-ниско монтираха само по една лампа.

От сутринта до 14.30 часа бяха отрязани и преместени лампите на 5 тролейбусни стълба.

Подменят се осветителните тела и по ул. „Иван Михайлов“, като се поставят специално подбрани светлинни източници, спрямо специфичните условия на местоположението. С интервенцията се цели повишаване на осветеността върху уличното платно и тротоарите, както и постигане на енергийна ефективност.

В момента тече и подготовката за възстановяването на художественото осветление над всички пешеходни мостове над река „Благоевградска Бистрица“.

Преди дни на пресконференция кметът Атанас Камбитов заяви, че предстои подмяната на всички осветителни тела в града, което вече е в ход.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

12420:12 - 30.07.2012
Тъкмо ще светнат мръсните улици и препълнените кошчета, както ще се освети и пътя на уличните помияри.Всичко Мара втасала на осветление се найдала
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK