Чакат Цветелин Кънчев за погребението на взривения мъж от Сандански

снимки: infomreja.bg, архив

Малин Илиев, който на 29 юни бе разкъсан от взривно устройство пред офиса на "Евророма" в Сандански, ще бъде погребан утре. 59-годишният мъж издъхна в неделя във Военно-медицинска академия.

„Очаквам да дойдат много хора, включително и председателят на "Евророма" Цветелин Кънчев. Ситуацията в града е спокойна, тук не е Катуница и роми и българи живеем заедно без омраза”, заяви лидерът на партията в курортния град Тони Ангелов.

„Отиде си един човек, който не е направил нищо лошо на никого. Трагедията е за семейството и за нас, неговите приятели, бяхме като братя. Майката на Малин издъхна преди месеци, а сега и той ни напусна”, каза още той. Според него държавата и правосъдната система трябва да си свършат работата и да накажат виновните.

За поставеното взривно устройство пред партийния офис полицията арестува Николай Йовев от село Микрево и Стоян Ставрев, Васил Георгиев и Александър Ангов от Сандански.

Софийският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за четиримата младежи - „задържане под стража”. Сега ще бъде променено и обвинението към тях, след като пострадалият при взрива почина, заяви Весела Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Благоевград.

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK