От ПП не изключват подкрепа от ГЕРБ при втория мандат

Снимка: БГНЕС

Никола Минчев: За втория мандат не сме се събрали органите на партията и не сме решили как да подходим

Една от ключовите фигури в бившата управляваща партия "Продължаваме промяната" и бивш председател на 27-ото Народно събрание - Никола Минчев, не отрече, но и не потвърди една от циркулиращите в публичното пространтво в последно време тези - че при втория мандат ГЕРБ биха подкрепили временен кабинет на "Промяната", пред който са поставени конкретни точки за изпълнение в ясен времеви план.

"Тепърва трябва да дойде при нас вторият мандат, тогава ще мислим как да подходим към него. Имаме ясно решение - няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. За втория мандат не сме се събрали органите на партията и не сме решили как да подходим", уклончив бе пред бТВ бившият парламентарен шеф.

Минчев двукратно също така подчерта - тепърва партийните структури на ПП ще мислят как да подходят, ако получат подкрепата на ГЕРБ на второто завъртане на парламентарната рулетка. "Преждевременно е да говорим за това."

Що се касае до проблема с парламентарните комисии и по-конкретно спортната, за чието председателство прехвърчаха искри между ПП, ДПС и президенството - категорично е имало натиск върху "Промяната" по този въпрос, заяви народният  представител.

"Бяхме се разбрали за това кой да бъде неин председател. И да, получихме такова обаждаме от ДПС." Минчев уточни - първоначално от ПП имали претенции към 5 комисии в НС, сред които правна, антикорупционна и енергийна, но не ги получили на председателския съвет, след което си стиснали ръцете с останалите партии за други. И именно от там идвал казусът с неизбирането на Радостин Василев, бивш спортен министър от редиците на "Има такъв народ" и понастоящем представител на ПП, за председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

"ДПС се отметна от уговорката", подчерта Минчев, който е сред лицата, присъстващи на председателските съвети в парламента.

Предстои да видим, бе лаконичен той в прогнозата си дали в новото 48-мо НС ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" могат да съставят коалиция, припомняйки, че трите партии синхронно свалиха кабинета "Петков" и самия него като председател на парламента.

Все пак - ПП е готова на диалог, но не "безкомпромисен". "При положение, че сме влезли в политика с идеята да променим модела, да направим компромис с хората, изградили този модел, няма как да се случи", изрази твърдост Минчев. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//