От Банско до професорската катедра в Америка: Мария Цакова разказва...

Снимка: Община Банско

Авторката представи две свои книги

Поезията на Мария Цакова събра в Тържествената зала на НЧ "Никола Вапцаров" многобройна аудитория, пред която авторката разказа за своя житейски и професионален път от Банско до професорската катедра в Америка, за своята любов към родния град и към България, за посветеността на истината и вярата, за разчупването на „Обръчите на мълчанието” и за измеренията в „Математиката на поезията и времето” чрез поетичните й книги. В навечерието на Деня на Банско, особено вълнуващи и дълбоко затрогващи бяха нейните стихове, посветени на едни от най-величавите личности в българската история.

Водещият на поетичната вечер доц. Златко Павлов, председател на поетичен клуб „Огнище”, синтезира в една дума творчеството на Мария Цакова – неординарно. Нейната поезия предизвика много емоции сред публиката, която с вълнение изслуша артистичния прочит на стиховете от Елена Калайджиева и интересните спомени на Незабравка Икономова. Песента на групата на Йорданка Чорбаджийска беше красивия музикален щрих към поетичните слова.

Кметът Иван Кадев поздрави авторката и й пожела творческо вдъхновение, с което да създаде още много книги.

Представянето на поетичните книги „Обръчите на мълчанието” и „Математиката на поезията и времето” на Мария Цакова е част от програмата на Община Банско по случай 110 години от Освобождението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK