Обвиняем за грабеж на мобилен телефон от ученик в Петрич е предаден на съд

Снимка: Infomreja.bg

Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата

Териториално отделение – Петрич при Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 17-годишния Г.А. за извършено от него престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Вечерта на 01.01.2021 г. обвиняемият забелязал компания ученици в района на Общинска администрация в гр. Петрич. Приближил ги и поискал телефон за провеждане на спешен разговор. Едно от децата му съдействало, като му дало възможност да говори по телефон чрез включен високоговорител, държейки апарата в ръцете си.

След приключване на разговора Г.А. тръгнал, но се върнал отново. Внезапно посегнал към ученика и със сила изтръгнал от него мобилния му телефон. Грабителят веднага напуснал местопроизшествието.

За случая бил подаден сигнал до Районното полицейско управление в града. Извършителят на престъплението бил разкрит и задържан. Отнетата от него вещ – телефон м. Iphone, бил доброволно предаден.

Понастоящем криминално проявеният Г.А. е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK