Неврокопска група почете по мъжки Трифон Зарезан

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

За поредна година група приятели от от Гоце Делчев типично по мъжки се събраха да почетат Трифон Заредан. Домакин бе Иван Христов, който  предостави на компанията вилата си. Веселяците спазиха традицията и  зарязаха лозите, като си пожелаха много берекет през тази година, за да има достатъчно руйно вино и люта гроздова ракия за всички хубави поводи, които групата празнува заедно.

Високият градус на доброто настроение бе провокиран и от перфектното домашно вино и богатата трапеза, на която не липсваха всякакви видове местни мезета, приготвяни на димящата до тях скара.

В тон с празника бе подбрана и музиката, благодарение на която се изпяха по няколко пъти най-старите и обичани от неврокопчани тежки македонски песни.

Заедно с многото наздравици и приятните разговори, неусетно се намесиха и вечните теми за работата и политиката. „Надяваме се през новата година да има повече работа за всички хора. Големи надежди възлагаме на президента Росен Плевнелиев, който да помогне на родния си град и на хората в Гоце Делчев, за да се променят нещата към по-добро“, заяви бизнесменът Владо Ангелаков.

Приятелят му Димитър Витанов освен за Трифон Зарезан, се изказа и за все по-тежкия живот на българите, които вече се събирали само по празници. „Това е един много хубав празник, в който можем да се съберем с приятелите и да се видим. Животът стана такъв, че това не се случва често, затова човек оценява подобни поводи , пък и те са повод да избягаме от сивото ежедневие. Надявам се през новата година да има по-малко мизерия, да се помага на нуждаещите се и да не се пречи на всички, които искат да работят. Който иска да мързелува - да си мързелува, но да не се пречи на тези, които искат да работят”, коментира с делови тон Димитър  Витанов.

В късния следобед, заредени с много емоции и добри приятелски чувства, неврокопчаните се разделиха с уговорката да отбележат заедно и следващия празник.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK