Времето се затопля

снимка: infomreja.bg, архив

Завършва периодът с полярни студове, който обхвана страната през последните дни, пише dariknews.bg. Дебелата снежна покривка, високото атмосферно налягане и преносът на студен въздух от североизток доведоха до рекордно ниските температури, измерени в последните 48 часа. Това време не е необичайно за района на България, но се случва сравнително рядко.

В следващите 72 часа ще настъпи затопляне и температурите ще се върнат към нормалните си стойности. Още в четвъртък от запад ще започнат превалявания от сняг, които с прекъсване ще продължат и в петък, а в събота с нахлуването от юг-югозапад на по-топъл въздух, ще превали дъжд и тогава на места са възможни и поледици. В събота на места валежите ще са значителни.

От утре започва период на динамично време, който ще продължи през следващите 7 дни. Под влияние на серия от средиземноморски циклони времето ще бъде предимно облачно, ще превалява сняг, в събота и неделя дъжд и сняг. През почивните дни дневните температури ще са положителни, с изключение на крайните северозападни райони.

В началото на следващата седмица, след кратко прекъсване в понеделник, нов циклон ще окаже влияние на времето у нас. Във вторник и особено в сряда ще вали предимно сняг, по обилен в Източна България, но валежи ще има в цялата страна. След това с нахлуването на студен въздух от север-североизток, температурите отново ще се понижат и сутрешните ще бъдат между минус 10 и минус 15 градуса, а дневните ще бъдат под нулата.

Още днес следобед от югозапад ще започне заоблачаване, което през нощта ще обхване цялата страна. Утре ще превалява сняг. Минималните температури бързо ще се повишат и ще бъдат вече около минус 8 и минус 12 градуса, а дневните ще бъдат малко под нулата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK