Неврокопчанин първи на мотокроса в Добринище

снимки: Мото клуб "МОТОРЕЛ" - Добринище

Изключително добре се представи групата любители на мотокроса от Гоце Делчев, която взе участие в традиционното състезание, проведено преди дни в Добринище. Тримата състезатели – Николай Мутафчиев, Мартин Марин и Александър Джамбазов, се наредиха в класирането сред първите петима. Нещо повече – Николай Мутафчиев стана победител с актив от 50 точки и се нареди първи сред общо 13 участници, съобщиха организаторите от Мото клуб "МОТОРЕЛ" - Добринище.

Представянето на състезателите от Гоце Делчев е постижение, коментират любителите на мотокроса в региона, защото в града и около него няма писта за тренировки и никакви подходящи условия за развитието на този спорт. В момента обаче група ентусиасти и любители на този спорт са се заели сериозно с идеята да изградят такава писта, като теренът вече е избран, а работата по оформянето й е започнало. Очаква се пистата да бъде готова скоро, още повече, че през септември се очаква на нея да се проведе кръг от регионалното състезание по мотокрос.

Мотокросът е спорт, който се радва на голяма популярност в Гоце Делчев от години, въпреки, че до сега не е имало подходящи условия за неговото практикуване. Извоюваното първо място на Николай Мутафчиев и доброто представяне на останалите двама състезатели от Гоце Делчев на мотокроса в Добринище, обаче е доказателство, че този спорт има своите страстни и талантливи любители, които вече учредиха и свой клуб.

Традиционният мотокрос в Добринище се организира за поредна година от Мото клуб "МОТОРЕЛ" - Добринище. Мотористи от цялата страна взеха участие в събитието на мото писта "Русковец" в курортното градче.

 

снимки: Мото клуб "МОТОРЕЛ" - Добринище
снимки: Мото клуб "МОТОРЕЛ" - Добринище
снимки: Мото клуб "МОТОРЕЛ" - Добринище

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//