Най-често срещаните блъфове в покера

Следете умишлените и неволните подсказки

Умението да „блъфираш“ е един от най-важните фактори при покер играчите. Всички те знаят колко есенциално се оказва то за една победа. Защото блъфирането дори бива приемано като изкуство от голяма част от любителите на покера. При някои от тях то идва напълно естествено, докато други трябва да се постараят малко повече, за да го изгладят достатъчно добре, за да го използват ефективно.

Поради тази причина в статията ще разгледаме някои от най-често срещаните блъфове в покера, който можеш да играеш дори онлайн в Сезам казино. С времето те са успели да се превърнат в една неизменна част, без която покерът не би бил такъв какъвто го познаваме. Нека ги разгледаме по-подробно.

Следете умишлените и неволните подсказки

Преди да преминем към личното блъфиране, е хубаво да обърнем внимание на това колко важно е да се следят и противниковите играчи. Тъй като блъфирането не е едностранен процес и всеки може да се възползва от него. Затова преди всичко е важно да бъдеш способен да четеш езика на тялото на останалите играчи, защото понякога той може да бъде достатъчно очевиден, за да помогне в трудна ситуация.

Това например са случаите когато играчите са притеснени и трудно могат да излъжат без да го покажат. Подобни ситуации са неловко прокарване на ръка през косата или нервно движение на краката под масата. Всички такива на пръв поглед обикновени знаци, могат да издадат много за положението на даден участник. Поради тази причина всеки трябва да внимава като следи останалите, както и да бъде сигурен, че той самия не става жертва на езика на тялото си.

Полублъф

Полублъфът се използва когато играчите са наясно с факта, че не държат най-добрата ръка на масата, но въпреки това имат възможност да го променят. В подобни случаи играчът е напълно наясно, че победата на тази ръка е възможна само тогава когато всички останали хвърлят картите си или той самият завърши ръката си. Този блъф се използва по-често с идеята да се развие в дългосрочен план, защото той има потенциал за подобрение. И това се дължи на идеята, че се залага единствено на дроу, който може да се развие до добра ръка.

Полублъфът притежава положителен брой предимства, които го правят и доста често използван от играчите. Първото и основно такова е вероятността опонента да даде поста, който при други обстоятелства сигурно би бил загубен. Но преди всичко той трябва да се употребява с отговорност, за да не превърне играта на покер в хазартна зависимост.

Чист блъф

Чистият блъф, познат още като студен блъф, е често използван такъв, който се използва при слаба ръка с много малки шансове за победа. Те печелят само тогава когато опонентът фолдне. Опитните играчи умеят да преценяват своите шансове за фолдване и за пот. Така в случаите когато вероятността за фолдване е по-голяма, голяма част от тях използват именно чистия блъф.

Но важно нещо, което следва да се запомни тук, е че използването на чист блъф срещу няколко опонента не е добра идея. Това се дължи на факта, че шансовете за победа падат пропорционално на бройката на опонентите. Тоест колкото повече противници има, толкова по-малък е шанса този блъф да спечели.

Двоен блъф

Двойните блъфове са следващите най-често срещани блъфове в покера. Те се базират на силните ръце на играчите и се използват когато се прави залог, който прилича на блъф, но притежава силна ръка.

Този вид блъф се оказва така ефективен, тъй като останалите играчи не предполагат, че участник би направил голям залог, когато удари силна ръка на флоп. Това се дължи на факта, че не много играчи имат доверие на големите залози. Подобен ход спомага за бързото натрупване на пот при силни ръце.  Като освен това двойният блъф има силата да обърка останалите играчи, като направи играта на използващия го непредвидима.

Допълнителна информация за блъфовете

Умението да знаеш кога да използва блъфирането също е изключително важно за развоя на събитията в една игра на покер. Защото основната цел на този процес не е, за да се използва през цялото време, а за да се употреби в най-подходящия за играча момент. Затова преди всички е важно да се прецени добре ситуацията. Тогава тя сама ще покаже дали моментът е подходящ за блъфиране.

Освен това умението да спреш навреме също е от изключително значение. За професионалистите е изключително трудно да успеят да се справят с всеки един свой блъф, а какво остава за обикновените играчи. Поради тази причина не е задължително блъфирането да се използва докрай.

Понякога по-добрият избор е блъфът да се прекрати, преди да стане прекалено късно. Така ще се намалят както шансовете за загуба на ръка, така и напрежението да се поддържа блъфът в сила.

Заключение

Блъфирането ще остане завинаги част от играта на покер. Той е процес, без който играта никога не би била същата. Нови и по-силни блъфове със сигурност ще възникнат. Но те със сигурност бързо ще бъдат овладени от любителите на играта. А дотогава е важно играчите да умеят да ги използват умело.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK