Набират документи за “личен асистент” в Дупница

снимка: infomreja.bg, архив

Община Дупница започна прием на документи за предоставяне на социалната услуга „Личен асистент” по проект «Подкрепа за достоен живот».

Целта е да се приложи нов подход за предоставяне на услуги в семейна среда чрез въвеждане на принципа „индивидуален бюджет за личен асистент” в национален мащаб и да се разчупят създадените стереотипи за услугата „Личен асистент”.

Документите се подават от 11 до 15  ноември в сградата на Общинска администрация, стая 15. За ползватели на социалната услуга „Личен асистент” по проекта могат да кандидатстват хора с трайни увреждания, нуждаещи се от постоянна грижа/обслужване, в т.ч. деца с трайни увреждания.

Кандидатите трябва да отговарят на едно от следните изисквания: лица с 90 на сто и над 90 на сто трайно намалена работоспособност, лица с по-нисък процент на трайно увреждане - с установена невъзможност за самостоятелно обслужване към момента на оценка на потребностите, деца на възраст до 16 години с 50 на сто и над 50 на сто вид и степен на увреждане или деца на възраст от 16 до 18 години с 50 на сто и над 50 на сто степен на трайно намалена работоспособност, с определена чужда помощ или с установена невъзможност за самостоятелно обслужване към момента на оценка на потребностите.

За лични асистенти по проекта могат да кандидатстват лица в трудоспособна възраст, уточниха още от общинската администрация в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//