Ученици от НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев с инициатива срещу расизма

снимки: НПГ "Димитър Талев"

Под мотото „Расизмът е болест, излекувай се!” днес момичетата и момчетата от Ученическия парламент от НПГ ”Димитър Талев” в Гоце Делчев отбелязаха Международния ден за борба с расизма. Първите изненадани от добрата инициатива бяха учителите от елитната гимназия.

Стикери с надпис "Аз не съм расист" раздаваха на свои съученици, приятели и граждани в парка и по улиците на града представителите на Ученическия парламент.

Неврокопчани, не по-малко изненадани от педагозите от школото, коментираха, че младежката кампания е навременна и полезна.

„Инициативата на учениците „Аз не съм расист" с мото "Расизмът е болест, излекувай се!" е значима стъпка напред за времето, в което живеем днес.

Именно такива събития и повече обществени дебати за расизма могат да се окажат точното лекарство за хора, общности и политически формации, които волно или неволно са се оставили на течението на тази разрушителна за всяко общество болест", коментираха учители и жители на града днешната ученическа акция.

От своя страна учениците обясниха, че е изключително глупаво в днешно време да продължава деленето на хората по етнически, религиозен и какъвто и да било друг признак. Според тях това показвало недорасло мислене и недалновидни виждания.

"Това как изглежда на външен вид даден човек не дава право да се съди за неговите качества. Всички сме равни и единственото, с което се различаваме, е желанието, волята и амбициите ни", заявиха още инициаторите на кампанията за отбелязване на Деня за борба с расизма.

 

снимки: НПГ "Димитър Талев"
снимки: НПГ "Димитър Талев"
снимки: НПГ "Димитър Талев"
снимки: НПГ "Димитър Талев"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//