МВР разпространи кадри от нападението на 14-годишния ученик в София

Снимки: МВР

Вчера главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и момчето

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за хулиганската проява, от която пострада ученик.

Червената тениска с емблемата на ЦСКА и червеното горнище са били издърпани от непълнолетния Р. като за това е употребена сила и заплаха – удар в областта на лицето и заплаха – извършителите се заканили на Р. с думите: „Махай дрехите веднага, или ще те пребием!“.
В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са непълнолетните А., Д., Х. и Д. – съответно на 15, 15, 16, 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Вчера главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и момчето. По покана на Иван Гешев в срещата участва и вътрешният министър Младен Маринов.

Главният прокурор и министърът на вътрешните работи запознаха семейството с предприетите от органите на прокуратурата и МВР действия по установяване на извършителите на престъпното деяние.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK