Миро Митев: Щастлив съм, че отново съм в Пирин

Снимка: ФК Пирин

„Вратарите на Пирин трябва да летят като „финикийци“, трябва да са като „пружинки“

Бившият вратар на Пирин Мирослав Митев се завърна в клуба, за да поеме подготовката на вратарите в представителния отбор. Митев, който за последно работи в отбора на Монтана, ще ръководи и подготовката на младите вратари в ДЮШ. Ето какво сподели той при завръщането в родния си отбор:

„Много съм доволен и щастлив, че отново съм тук. Приех поканата на ръководството с удоволствие – винаги е хубаво да си у дома. За последно бях в Пирин през 2013 г. Доста неща се промениха от тогава. В последните години се забелязва подобрение на инфраструктурата, терените в Рилци и Падеш са отлично поддържани и подготвени, стадион „Христо Ботев е реновиран. Общината и клуба работят в отличен синхрон. Има фронт за работа, което ме радва.

Мястото, което Пирин заема в класирането не отговаря на традициите и историята на клуба. Тази година е юбилейна и това ни задължава. Започва здрава работа, за да върнем доброто представяне.

Ще работя с други двама бивши футболисти на Пирин – Петър Михтарски и Радослав Митревски. Вие ни наричате „легенди“, аз не обичам това определение. Не мога да лежа на „стари лаври“. Във футбола няма „вчера“, а само днес и утре.

Ще работя с вратарите на първия отбор, но ще отговарям и за подготовката на вратарите във Втория отбор и тези от школата. Предстои много работа и вратарите вече го усетиха. Няма почивен ден, вратарите на Пирин трябва да летят като „финикийци“, трябва да са като „пружинки“. Всичко е здрава работа. Иначе няма как да се получат добри резултати“, сподели Митев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK