Миков: Лявото и дясното не съществуват

Снимка: Infomreja.bg

В парламента има много десни формации, които не съставят кабинет

"Мисля, че политическите сили вече до там са стигнали, че идентификацията им по оста ляво-дясно вече не съществува. Неслучайно виждате, че и разговорите, включително между първия, втория, третия мандат се въртят извън политиката. А изпълнителната власт и най-вече мнозинството в парламента е функция в политиката.

И за това се попада в този омагьосан кръг – не се създава правителство, не се формира мнозинство, все по- малко доверие от избирателите, не може да се оформи опозиция по оста ляво- дясно и мнозинство по оста ляво- дясно.". Това обяви Михаил Миков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Ето, в този парламент имаме много десни формации, които поради личността несъвместимост не могат да направят правителство. ДПС вече не е онази политическа сила, която доминира в лявото пространство. Не е онази политическа сила, която може да бъде в опозиция, но може да бъде структурообразуваща на някаква различна от дясната коалиция, например тройната коалиция – ляво центристката коалиция.

Характерно за отношенията са личните нападки. Може би срещата на лидерите е като че ли някакъв сигнал, някакъв знак за забравяне на този период от 2-3 години, в които личното доминираше - личното заклеймяване, личните нападки, спомняте си, беше изваден моделът ГЕРБ и беше стигматизиран“, каза в предаването Миков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK