Мая Манолова откри изложба на кюстендилски художник в НС

снимка: БСП-Кюстендил

"За мен това е изключително вълнуващ момент - откриването на изложба в Народното събрание на един млад и талантлив кюстендилски художник Бисер Лапев". Така заместник-председателят на парламента Мая Манолова емоционално представи кюстендилския майстор на четката пред народните представители.

Тя припомни, че Кюстендил е роден град на редица талантливи художници, сред които великият Владимир Димитров – Майстора, Стоян Венев, Николай Мирчев, Кирил Цонев.

„Днес в Кюстендил творят имена, с които ние се гордеем и които спокойно можем да кажем, че са живи класици, каквито са Свилен Блажев и Иван Пенев”.

Зам.-председателят на Народното събрание представи художника Бисер Лапев като един от най-младите и талантливи кюстендилски творци. „Той много смело експериментира със сюжети, багри и различни стилове. Можете да видите от стари селски къщи до смели абстрактни платна, а знаете, че аз съм човек, който уважава смелостта в политиката, в живота и в изкуството”, каза Манолова.

Тя допълни, че това е 19-тата изложба на Бисер Лапев, а той е подреждал своите платни в редица страни като САЩ, Канада, Германия, Франция.

„Най-важното е, че чрез картините на Бисер в парламента най-накрая ще дойде и коледният дух, малко светлина, усмивки, топлина. Един момент, в който пред някоя от картините можем да си спомним, че освен политици, които могат да се карат от парламентарната трибуна, сме и хора, които могат да се усмихнат един на друг и да си пожелаем едни наистина добри дни за нас, за нашите семейства и всички български граждани”, заключи Мая Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK