Класически концерт за Международния ден на детето в Кюстендил

Снимка: НЧ "Братство"

В концертната програма ще се включат ученици от класовете по цигулка, пиано, акордеон, китара и кларинет

На 1 юни от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ Кюстендил ще се проведе Класически концерт на Детската музикална школа към читалището, посветен на Международния ден на детето.

Празникът се чества в много страни по света. Това е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година. Първото официално международно честване на Деня на детето е през 1950 г. и от тогава всяка година се отдава почит на децата по цял свят и обикновено на този ден се изнасят речи за детските права, излъчват се детски предавания по медиите, правят се детски партита и всякакви други дейности, свързани с децата.

В концертната програма ще се включат ученици от класовете по цигулка, пиано, акордеон, китара и кларинет с преподаватели Роза Мирчева, Красимира Матуска, Любомир Борисов, Евгени Арсов и Костадин Нейков. Ще прозвучат произведения от български и чуждестранни композитори като Борис Ибришимов, Добри Христов, Парашкев Хаджиев, Петър Христосков, Бетовен, Бакланова, Шуберт и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK