Кюстендилските съветници с 300 лв. заплата

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

По 1594 лв. е месечното възнаграждение на кмета на община Кюстендил Петър Паунов и на председателя на Общинския съвет Васил Иванов. Решението бе взето на днешното заседание на местния минипарламент.

Общинските съветници отново си гласуваха заплатите. Причината бе допусната "явна фактическа грешка" от страна на председателя на предишното засседание, за която той се извини на днешното заседание. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация месечното възнаграждение на един съветник не може да надхвърля 60% от средната работна заплата на общинската администрация. От 1 януари съветниците ще получават около 300 лв. за един месец, за участие в комисии и заседания на местния минипарламент, а не по 300 лв. за всяко заседание.

От дясната Коалиция „Кюстендил” обявиха още преди две седмици, че нито един от 13-те общински съветници в парламента няма да получава възнаграждението си. От заплата се отказва и кметът Петър Паунов. Такава бе практиката и в предишния му мандат. Средствата, събрани от невзетите възнаграждения, най-често отиват в дарителски сметки на болни деца.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK