Жена почина в смяната на пиян доктор в Дупница

снимка: infomreja.bg, архив

35-годишна жена почина в смяната на пиян лекар от МБАЛ „Св. Иван Рилски” Дупница. Павлина е от Перник и е била на гости на свои роднини в града. Преди 5 дни й става лошо и я докарват по спешност във „Вътрешното отделение” на общинската болница. Там се установява, че жената страда от бъбречна и чернодробна недостатъчност.

„Жената беше поставена на системи и филтър, но беше в кома 5 дни”, обяви управителят на здравното заведение д-р Любомир Теушански.

Минути преди да издъхне роднини на младата жена подават сигнал в полицията в Дупница, че Павлина умира, а докторът на смяна е пиян. На място е изпратен екип на РУП, който е направил тест с дрегер на дежурния лекар д-р Атанас Дамов. Резултатът е отчел 2,47 промила алкохол в кръвта. На д-р Дамов  е взета и кръвна проба.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт от неизвестен извършител, заради това, че не са положени достатъчно грижи за пациента, обявиха от ОД на МВР - Кюстендил.

„Първоначално имахме информация, че жената е пила някакви хапчета и е изпаднала в кома. Изпратихме кръв за анализ и резултатът беше отрицателен. Павлина просто е била увредена и заради това е настъпила смъртта”, коментира управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, д-р Любомир Теушански. По негови думи ако кръвната проба докаже, че д-р Дамов е бил пиян на работа, ще последва дисциплинарно наказание.

 

КОМЕНТАРИ

maribob15:27 - 07.10.2012
И естествено - д-р Дамов ще излезе, че не е близвал алкохол. Напълно нормално за българската медицина. Бог да ни е напомощ на нас пациентите, защото виновен лекар досега няма - виновни са пациентите, че са болни.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK