Изборният ден в Пернишко стартира в спокойна обстановка

Снимка: Infomreja.bg

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално

Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Всички секции са обезпечени от  служители на ОД МВР Перник .

През изминалата нощ няма регистрирани престъпления и инциденти свързани с охраната на изборните места. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, и е започнал изборния процес.

Създадена е организация на територията на област Перник, служители на звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР Перник да издават и в днешния ден удостоверения за гласуване, които да послужат пред секционните изборни комисии, за да упражнят правото си на глас всички граждани, чийто лични карти са с изтекъл срок на валидност, изгубени, повредени и др.

ОДМВР - Перник, напомня:

В изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети;

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK