Домашен арест за подпалвача, ранил полицай при проверка в Ломница

Снимка: Infomreja.bg

Няма реална опасност той да се укрие или извърши престъпление

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение „Домашен арест“, по отношение на И. Б. от Панагюрище, привлечен като обвиняем за нанасяне на телесна повреда на полицейски органи - служители от ОД МВР – Кюстендил. Мярката ще се изпълнява с гривна за електронно наблюдение, на адреса на обвиняемия в Панагюрище.

Съдът отмени определението на РС – Кюстендил, с което по отношение на обвиняемия бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Определението на Окръжен съд – Кюстендил, е окончателно.

В мотивите си съдът посочва, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към посоченото престъпление, но няма реална опасност той да се укрие или извърши престъпление, предвид това, че е неосъждан към момента и има постоянен адрес в гр. Панагюрище.

ИНФОМРЕЖА припомня, че 22-годишният мъж от Панагюрище бе задържан на 26 април за умишлено причиняване на пожар в чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на с. Ломница, Кюстендилско.

Пожарът бе потушен от РСПБЗН – Кюстендил, спасена бе от пламъците 50 дка смесена гора. При задържането 22-годишният е бил въоръжен с пистолет и нож, оказал е съпротива и е нанесъл телесна повреда на полицай – разкъсно-контузна рана на главата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//