ДЛС „Дикчан“ празнува 100-годишен юбилей

снимки: ДЛС "Дикчан"

Трескава подготовка цари в ДЛС „Дикчан“ за предстоящия юбилей на стопанството, което на 4 април ще отбележи 100-годишнината от създаването си. Предвидените празнични мероприятия са много и ще текат през целия ден, издадоха част от предстоящото голямо събитие в ДЛС „Дикчан“ организаторите на честването.

В момента се издирват адресите на всички, работили през годините в ДЛС „Дикчан”, за да бъдат официално поканени за празника, на който ще бъдат раздадени юбилейни значки, грамоти, посветена на 100-годишната на ловното стопанство. Местните историци Кирил Караколев и Андон Искренов са събрали в книга цялата история на ДЛС „Дикчан” от основаването му досега. В изданието са описани дейностите, постиженията, както и всички директори, управлявали го през годините.

Специална паметна плоча в деня на юбилей ще бъде поставена пред сградата на ДЛС „Дикчан“, съобщи директорът инж. Пламен Поюков.

100-годишен юбилей честват през април и горските стопанства в Гоце Делчев, Разлог и Струмишкото горско стопанство, което сега се намира на територията на Република Македония.

Четирите горски стопанства са създадени по едно и също време, веднага след освобождението през 1913 година.

 

снимки: ДЛС "Дикчан"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK