Алиосман Имамов начело на листата на ДПС в Пиринско

Алиосман Имамов и Лютви Местан, снимка: infomreja.bg

Досегашният депутат Алиосман Имамов ще бъде водач на листата на ДПС в Благоевградска област, е неофициалната информация, която масово се тиражира от местни общински лидери и членове на партията в региона. На последното областно събрание е било обявено, че ДПС поема нов курс и ще заложи на доказали се политици и депутати от областта за водачи на листите.

В момента в цялата област текат общи събрания за номиниране на кандидат-депутати, които до 25-и март трябва да приключат и протоколите с номинациите по общини да бъдат предадени в Областния съвет на ДПС.

Листата, която ще е с 11 кандидатури, ще бъде подредена по азбучен ред и след консултации Националният съвет ще има задачата за окончателната й подредба.

Запознати коментираха, че на последното събрание са прехвърчали гневни искри по повод предложението кметове на общини да не бъдат издигани за депутати, докато не приключат мандата си, за да не се стига до частични местни избори.

Предложението обаче не получило одобрение и било отхвърлено като дискриминационно, тъй като по този начин се гарантирали избираеми места на депутати, приближени до партийното ръководство. Така бил даден картбланш и общинските кметове на ДПС да бъдат издигани за народни представители. 

Истинска битка се очертава за първите три позиции в листата, защото кандидатите са много, а местата – малко. За второто и третото място в пиринската листа се очаква претенденти да са досегашният депутат Муса Палев и кметовете на Сатовча, Гърмен и Якоруда – Арбен Мименов, Ахмед Башев и Нуредин Кафелов.

При запазване на подредбата по азбучен ред от страна на Националният съвет, според партийните активисти, които вече редят листите, то тя до третото място би изглеждала така: Алиосман Имамов, Арбен Мименов и Ахмед Башев.

Номинирани за депутати в листата на ДПС могат да бъдат не само досегашни депутати, кметове и общински съветници, но и хора, които не са членове на партията. Амбицията на Движението за права и свободи е в следващия парламент да има трима народни представители от Пирински регион.

 

  •  

КОМЕНТАРИ

st115:19 - 26.03.2013
Na bashevite pomiari Imamov im prechi!!!
fdlg22:58 - 24.03.2013
стига с тоя измамов бе.Нема ли кой да го махне.20г. от тая партия се едни и същи мутри влизат в парламента,ебати и демокрацията.
:(:(:(14:30 - 23.03.2013
ami da to koito plasta toi poracha muzikata taka e...
:(:(:(14:29 - 23.03.2013
kakva 6e tazi lista s komunisti? kakvo e tva dps ne razbrali 6o za 4ovek e bashev ????

FACEBOOK