Димитър Везюв е новият водач на социалистите в Банско

Снимка: Димитър Везюв, БСП

Предстои избор и на председател в Благоевград, който ще се състои на 23 март

Димитър Везюв е новият водач на социалистите в Банско.

В Банско се проведе насрочената от Националния съвет на БСП общинска изборна конференция.

На форума присъстваха 36 от общо 40 делегати.

Една от точките в дневния ред бе избор на председател на Общинския съвет. Единствената кандидатура бе на Димитър Везюв и тя бе подкрепена единодушно от присъстващите.

Делегатите заявиха категорично своята подкрепа за новия председател и желанието си  занапред да се работи така сплотено и мотивирано, както на проведената конференция.

На нея присъстваха Владимир Москов - зам.-председател на НС на БСП,  Борислав Гуцанов – организационен секретар на НС на БСП, Гергана Алексова - зам.-председател на Ревизионна комисия, Валери Сарандев - областен председател на БСП-Благоевград, и областният координатор на БСП - Костадин Юнчов.

Месеци преди евроизборите и половин година преди изборите за председател на БСП, двама лидери в Пиринско бяха освободени от постовете си.

През януари протече националният съвет на БСП, на който е взето решение да бъдат освободени ръководствата на Благоевград и Банско (въпреки че общинският лидер Костадин Атанасов бе подал оставка преди това и юридически коректно е да се посочи, че той не е освобождаван) и да се пристъпи към избор на нови председатели на общинските структури. Този избор се провежда по механизма, посочен в устава на партията, а именно чрез „завъртането“ на пълния цикъл от изборни събрания в основните партийни организации и определянето на делегатски състав на конференциите.

Общинската структура на левицата в Благоевград бе оглавявана дълго време от Любен Милев - от 2017 досега.

Последно Милев съчетаваше лидерското място със службата си в Югозападното държавно предприятие, от което бе пенсиониран. Преди това бившият полицай бе заместник-кмет в Община Благоевград по време на кметуването на Румен Томов.

В Банско рокади също имаше.

Костадин Атанасов официално напусна председателкия пост в БСП-Банско, като подаде оставка по време на предизборната кампания.

Днес, 21 септември 2023 година, подадох оставка като председател на Общинския съвет на БСП – Банско пред Изпълнителното ни бюро. Решението ми е продиктувано от последните събития в партията и несъгласието ми с последвалите еднолични решения на кръжока по интереси около Корнелия Нинова. Категорично не приемам пряката и тенденциозна намеса в работата на общинската партийна организация, която ме е избрала да представлявам и ръководя.

Това написа в профила си във Фейсбук Костадин Атанасов миналата година.

След избора на председателите пък партията на местно и национално ниво започва подготовката за евроизборите, а след това и за вътрешнопартийните избори през октомври.

Преди тях ще се проведат традиционните отчетно-изборни събрания, които завършват с конгрес на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK